Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 30 oktober 2009

Bijsturen? Een gemiste kans!

Halverwege het jaar worden de afwijkingen ten opzichte van de begroting door het college aan de raad voorgelegd. De raad kan dan waar nodig nog bijsturen. Over de gevolgen van de economische crisis hebben we tot op heden niets gehoord. Volgens het Nibud ondervindt inmiddels 1/3 van de Nederlanders nadelige gevolgen van de crisis die vele Dordtenaren persoonlijk maar ook de stad treft. ECO-Dordt/D66 heeft nu voor de 2e keer het college opgeroepen snel met informatie te komen. Op welke punten moet worden bijgestuurd, waarom zou dit moeten en welke mogelijkheden ziet het
college daarvoor?
Wij maken ons zorgen over oplopende schulden bij jongeren en ouderen, uitval bij MBO-leerlingen. Het is voor b&w een gemiste kans om de raad nog steeds geen informatie te geven waarmee kan worden bijgestuurd.

Paul Tiebosch