Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 21 januari 2018

Idee uit het verkiezingsprogramma: Dordrecht besturen we samen

Wij zijn veel in gesprek in onze wijken en binnenstad. Vrijwel altijd komen we meerdere bewoners of ondernemers tegen die ons vertellen over plannen die ‘de gemeente’ heeft verzonnen, zonder hen te betrekken. Soms klinkt het schouderophalend: “Agh, op dat stadskantoor luisteren ze toch niet naar ons”. De signalen die wij krijgen worden bevestigd door het meest recente onderzoek van het Onderzoekscentrum Drechtsteden. De meerderheid van de Dordtenaren is ontevreden over de wijze waarop zij worden betrokken bij plannen die de gemeente maakt of uitvoert. Een gemiste kans, 75% van de Dordtenaren wil meer betrokken worden!

Dat kan en dat moet anders. Wij geloven in een andere verhouding tussen gemeente, inwoners en ondernemers. Een belangrijk punt in ons verkiezingsprogramma is dat wij ervoor gaan zorgen dat inwoners en ondernemers steeds meer meebeslissen, meedenken en meedoen! Wat u daar de komende periode van gaat merken? We maken van Dordrecht het laboratorium voor maatschappelijke vernieuwing door goede ideeën eenmalig te ondersteunen. We geven bewoners meer invloed op het budget voor hun wijk. Plannen over veiligheid, groen, verkeer en speelplekken stellen we samen op. Ook gaan we aan de slag met burgertoppen, waar groepen bewoners en ondernemers elkaar fysiek of digitaal treffen om een belangrijke opgave uit te diepen. Denk aan het bouwen van de vele nieuwe benodigde woningen of plannen om hele buurten te verduurzamen.