Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 maart 2018

Reactie op artikel AD

Op de voorpagina van het AD van 24 maart lezen wij dat ‘Turkse D66-kandidaten raadszetels wegkapen bij D66’. Deze kop kwalificeren wij als stemmingmakerij. Ten eerste vragen wij ons sterk af wat het adjectief ‘Turks’ toevoegt. Het betreft twee D66’ers die de sociaal-liberale idealen delen en een goede naam en reputatie hebben opgebouwd in Dordrecht en zeker binnen onze partij. Bij D66 maken wij geen onderscheid op basis van iemands afkomst.

Van het kapen van zetels kan hoe dan ook geen sprake zijn. Twee zeer gerespecteerde D66’ers, zijn er in geslaagd om op voorkeursstemmen verkozen te worden in de gemeenteraad. Dat is een knappe prestatie, die geen kritiek, maar lof zou moeten oogsten. Natuurlijk waren wij in eerste instantie verrast, als je als partij 4 zetels haalt, dan is het bijna vanzelfsprekend dat de nummer 2 van de kieslijst het haalt. Dat is anders gelopen, maar tegelijkertijd de democratie in optima forma. Er staat een sterk team, dat de sociaal-liberale idealen in de Dordtse gemeenteraad gaat vertegenwoordigen voor alle Dordtenaren