Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 april 2018

De nieuwe fractie is begonnen!

Kort na de gemeenteraadsverkiezingen bleek dat de uitkomst voor D66 in Dordrecht verrassend genoemd kon worden. Allereerst werd duidelijk dat wij afweken van de landelijke trend en zowel in absolute aantallen als percentage zijn gegroeid. Helaas niet in zetels, die bleven stabiel op vier. Tevens werd duidelijk dat naast Kevin Noels ook de andere drie raadsleden met voorkeurstemmen zijn gekozen.

Naast Kevin Noels werden Karin Castelijn, Osman Bosuguy en Ahmet Polat op donderdag 29 maart geïnstalleerd als raadslid. De fractie is aangevuld met Eelco de Vos en Durk Jan Tabak die als burgerraadsleden (commissieleden) zijn aangehaakt.

Na de installatie van de nieuwe raad is een intensief inwerkprogramma gestart. Vanuit de gemeente zijn er verschillende bijeenkomsten gepland om de nieuwe raad een vliegende start te geven.  Daarnaast is de fractie zelf inmiddels ook al enkele keren bij elkaar gekomen. Onder andere om de verschillende commissies en taken te verdelen.

De verdeling over de commissies:

Bestuur en Middelen:

  • Ahmet & Durk

Fysieke leefomgeving:

  • Osman & Eelco

Sociaal:

  • Kevin & Karin