Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 april 2018

D66 stelt vragen over problemen bij invoeren nieuw IT systeem

D66 Dordrecht heeft artikel 40 vragen ingediend over de invoering van een nieuw klant-, zaak- en archiefsysteem binnen de Drechtsteden en Dordrecht.

Recent zijn er in de mediaberichten verschenen over de invoering van dit systeem. De implementatie ervan zou problematisch verlopen, minimaal 3 jaar vertraagd zijn en er wordt gesproken over vier tot vijf miljoen aan kosten voor een niet werkend systeem.

Durk Jan Tabak, burgerraadslid voor D66 in Dordrecht: “De berichtgeving in de media is zeer verontrustend. De invoering van het nieuwe systeem zou al ettelijke miljoenen hebben gekost zonder dat er nu een werkend systeem wordt opgeleverd. We vragen het college hier meer duidelijkheid over te geven.”

 


Voor de volledigheid hierbij de art. 40 vragen:

We hebben via de media (Computable – https://www.computable.nl/artikel/nieuws/overheid/6343254/250449/drechtsteden-krijgt-zaaksysteem-na-3-jaar-niet-op-gang.html) vernomen dat er problemen zijn met de invoering van het klant-, zaak- en archiefsysteem (kza) van de Drechtsteden, waar ook Dordrecht gebruik van maakt.

 1. Kunt u bevestigen dat er problemen zijn bij de invoering van het kza-systeem?
 2. Het Zaaksuite van Green Valley systeem zou in 2015 opgeleverd zijn, wat is daarna misgegaan dat nu wordt overgegaan naar een ander (Brein) systeem?
 3. In de media wordt gesproken van vier tot vijf miljoen kosten zonder resultaat. De woordvoerder van Drechtsteden heeft daarentegen verklaard dat er geen extra kosten zijn gemoeid bij overstap naar een anders (Brein) systeem.
  1. Kunt u inzichtelijk maken wat de kosten tot op heden zijn geweest.
  2. Kunt u aangeven of en zo ja welke extra kosten verwacht worden ten opzichte van het uitgetrokken bedrag in 2015 van 2,45 miljoen.
  3. Als er extra kosten vallen te verwachten, wie die kosten op zich zal nemen.
 4. Green Valley zou bepaalde onderdelen van het kza-systeem via zijn Belgische vestiging leveren. Zijn hier extra kosten aan verbonden en hoe zit het met de compatibiliteit met het Brein systeem?
 5. Welke maatregelen heeft u getroffen wanneer het systeem niet naar wens en behoren functioneert?
 6. Welke instrumenten gaat u inzetten wanneer het systeem alsnog duurder uitvalt dan begroot?