Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 16 januari 2019

2 miljoen extra om 50-plusser aan het werk te helpen!

Op 3 juli 2018 dienden wij als regiofractie D66-VSP samen met de regiofractie van GroenLinks de motie ‘Kans op een Baan’ in. Deze motie werd aangenomen met een forse meerderheid van de Drechtraad. Met de motie wilden wij ervoor zorgen dat meer 50-plussers duurzaam aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Uit alles blijkt namelijk dat 50-plussers, zelfs gedurende deze economisch piek met een historisch lage werkloosheid, onvoldoende aan het werk komen op de arbeidsmarkt.

Het Drechtstedenbestuur stelt de Drechtraad (in de geactualiseerde begroting) nu voor om een forse extra investering in deze doelgroep te doen. In 2019 en 2020 wordt een miljoen euro extra geïnvesteerd om 50-plussers beter te bemiddelen naar werk. Als fractie D66-VSP juichen wij niet alleen de investering toe, maar ook de innovatieve en logische gedachte die daarbij hoort: Durft te investeren en durf te geloven in mensen.

We gaan deze investering als regio namelijk gewoon terugverdienen, doordat we met deze 2 miljoen veel mensen extra aan een betaalde baan kunnen helpen. Dit is natuurlijk allereerst van belang voor de mensen die het betreft. Zij kunnen weer meedoen op arbeidsmarkt en daarmee in de maatschappij. Bijvangst is dat de uitgaven aan uitkeringen fors zullen dalen door deze investering, win-win dus!