Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 25 juli 2019

De Janny Bozuwa halte is een feit geworden

Mevrouw Bozuwa zet zich al sinds jaar en dag in voor een busverbinding en een bushalte bij de algemene begraafplaats en crematorium De Essenhof. Als betrokken inwoner van de stad zamelde zij meer dan 600 handtekeningen in en ging zij om tafel met de Dordtse politiek en de directie van Qbuzz zelf, niets was te veel. Dat snappen wij maar al te goed, mensen die slecht ter been zijn en vooral ouderen konden niet of nauwelijks zelfstandig naar de Essenhof, omdat de afstand te groot is om te bewandelen. Het is onverteerbaar, dat mensen die een bezoek willen brengen aan hun dierbare dit niet of nauwelijks meer kunnen doen vanwege de te grote afstand. Mevrouw Bozuwa stak hier een stokje voor.

 

Inmiddels is de Essenhof met een belbus bereikbaar en afgelopen week onthulde wethouder Rik van der Linden samen met mevrouw Bozuwa en in het bijzijn van De VSP en D66, een overdekte opstapplaats bij de Essenhof ‘De Jannie Bozuwa halte’. Een mooie blijk van erkenning voor mevrouw Bozuwa die zich al jaren inzet voor een reguliere bushalte bij ‘De Essenhof’. Een reguliere bushalte is het nog niet, maar het is wel een stap in de goede richting. Mevrouw Bozuwa gaf direct aan dat zij zich zal blijven inzetten voor een reguliere bushalte. D66 zal deze pogingen samen met de VSP van harte blijven ondersteunen.