Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 september 2019

Feestelijke jaarwisseling op het Groothoofd en een vuurwerkvrije Binnenstad

D66 is zeer verheugd over de plannen van de burgemeester en wethouders voor de aankomende jaarwisseling. Zij willen een vuurwerkvrij binnenstad met een grote vuurwerkshow op het Drierivierenpunt.

De vuurwerkshow is al jaren een wens van D66. Wij zijn heel blij dat deze nu gerealiseerd wordt. Ook zijn wij blij met een vuurwerkvrije binnenstad. Bij de bewoners is hier veel draagvlak voor. We willen onze historische binnenstad graag beschermen tegen branden en vuurwerkschade.

Voor ons is dit ook een mooie aanloop naar een vuurwerkvrije stad in de toekomst. Hier is misschien nu nog onvoldoende draagvlak voor, maar we zien wel dat dit groeit. Laten we gefaseerd het zelf vuurwerk afsteken afbouwen. Op naar een toekomst van een vuurwerkvrije stad met een gemeenschappelijk vuurwerk op het Drierivierenpunt.

D66 wilde ook al langer stoppen met de vreugdevuren in onze stad, wij zijn blij dat dit nu ook gebeurt. De risico’s die hieraan verbonden zijn, kunnen we niet meer accepteren in de huidige samenleving. Het geld dat nu uitgespaard wordt bij de vreugdevuren, €18.000, kunnen we besteden aan de vuurwerkshow. Deze bedraagt ongeveer €25.000.

Het uitdelen van vuurwerkbrillen aan kinderen die toch vuurwerk willen afsteken op plekken waar dat mag, vinden wij een hele goede stap. Het moet normaal zijn voor iemand die vuurwerk afsteekt, om een vuurwerkbril te dragen. Veiligheid boven alles.

Samenvattend: laat Dordtenaren elkaar ontmoeten tijdens de jaarwisseling. Wij willen graag een verbroederend feest voor jong en oud. De inzet blijft voor D66 een vreugdevol en veilige jaarwisseling voor iedereen!