Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 12 november 2019

Onze inbreng bij de begroting: D66 pleit voor een Revolverend Fonds voor de energietransitie van minimaal 1 miljoen euro.

Eerder werd mede door ons, samen met het CDA en GroenLinks. De motie ‘’Een groen steuntje in de rug’’ ingediend, deze riep op de inzet van een revolverend fonds te onderzoeken. We zijn inmiddels een jaar verder en het college heeft een startnotitie: Duurzame stad aangeboden. Tot onze grote spijt wordt het Revolverend fonds voor de energietransitie niet genoemd. Wat D66 betreft is de tijd van afwachten en onderzoeken echt voorbij.

De energietransitie moet worden aangejaagd en te veel hardwerkende Dordtenaren met een energieslurpend huis, hebben geen middelen om dit te laten verduurzamen en worden geconfronteerd met stijgende energielasten. We moeten die inwoners tegemoetkomen om het draagvlak voor de energietransitie te behouden. Een revolverend fonds met laagrentende leningen, kan hen helpen en de mogelijkheid bieden om hun huis te verduurzamen en daarmee de energielasten te laten dalen.

Sociaal beleid, dat goed is voor de energietransitie en voor onze inwoners. Met GroenLinks en Gewoon Dordt hebben we daarom een initiatief gelanceerd om een ‘’Revolverend fonds energietransitie’’ in te stellen met een minimale omvang van 1 miljoen euro.