Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Doen66 – Voedselbank

vrijdag 11 mei

Er zijn in onze stad veel vrijwilligers actief op tal van terreinen en dat is ontzettend belangrijk. D66 draagt al die betrokken inwoners een warm hart toe en daarom steunen we verschillende initiatieven in de stad.

De voedselbank en Doen66

 

Een steentje bijdragen aan de voedselbank in Dordrecht, reserveer dan 11 mei. We beginnen die middag met een ontvangst bij de voedselbank, krijgen een korte instructie en gaan aan de slag. De voedselbank was blij dat wij een middag komen helpen en hebben een supermarktactie voor ons klaar liggen. Die middag zullen we in een Dordtse supermarkt winkelende mensen oproepen iets extra’s te kopen voor mensen en gezinnen die aangewezen zijn op de steun van de voedselbank. We gaan dus voedsel inzamelen zodat de vrijwilligers die weer kunnen verspreiden onder mensen die aangewezen zijn op steun.

 

Die avond zullen vervolgens een aantal doeners van D66 een maaltijd koken voor vrijwilligers en een deel van de mensen die aangewezen zijn op steun van de voedselbank. We eten die avond met elkaar en vervolgens gaan we in gesprek over armoede, schaamte, het geloof in eigen kracht en solidariteit.

 

We zijn nog druk met de voorbereidingen maar je kunt je al wel aanmelden. Wil je helpen met de supermarktactie? Reserveer dan de middag in je agenda en laat het ons weten. Wil je koken en/of mee-eten? Laat het ons weten! Heb je belangstelling voor het avondprogramma? Laat het ons weten! Het aantal beschikbare plekken voor het koken, eten en het gesprek is beperkt dus meld je snel aan als je erbij wilt zijn. We hebben besloten een maximum aan het aantal inschrijvingen te stellen omdat we ruimte willen bieden voor een besloten gesprek waarin persoonlijke ervaringen en verhalen kunnen worden gedeeld.

 

We merken tijdens de activiteiten van Doen66 dat het veel energie geeft om van betekenis te zijn voor andere mensen. Het is mooi, om vanuit idealisme, met elkaar iets bij te dragen aan het leven in onze stad. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om tijdens onze activiteiten kennis te maken met andere D66’ers in de stad en regio.

 

Je kunt je aanmelden bij Arjan Hamberg (arjan@lumaxproducties.nl).

 

Exacte tijden volgen nog, houdt deze pagina in de gaten.

 

 

 

11 mei

n.t.b.