Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Filmvertoning “Dark Waters”

Donderdagavond 18 juni, 19.30 uur bij The Movies

Kom donderdag 18 juni om 19.30 uur naar The Movies voor de filmvertoning van Dark Water.

Chemours zal ook de komende raadsperiode in Dordrecht de gemoederen bezighouden. Hoe we omgaan met vergunningen en hoe we op een thema als dit de samenwerking met provincie en Drechtsteden vormgeven is een onderwerp dat zeker in ons volgend verkiezingsprogramma aan bod zal komen.

Daarom organiseert Rudolf Wessels een thema-avond over Chemours. We beginnen met een vertoning van de film “Dark Waters” van regisseur Todd Haynes, speciaal voor leden van D66. De film is gebaseerd op de lange, juridische strijd die advocaat Robert Bilott eind jaren 1990 begon te voeren tegen chemiebedrijf DuPont. Verhaal: Een advocaat ontdekt een duister verband tussen een groot aantal onverklaarde sterfgevallen en een van de grootste bedrijven ter wereld. Hij zet zijn leven en carrière op het spel om de waarheid aan het licht te brengen.

Na de film gaan we het gesprek met elkaar aan en samen met Statenlid Laura Neijenhuis een plan maken hoe we iets kunnen doen in de strijd voor een veilige industrie.

Je wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op deze avond. In verband met het coronavirus is het aantal plekken beperkt en aanmelding verplicht. Meld je aan door een mail te sturen naar het bestuur.

18 juni

19:30 uur

The Movies, Nieuwstraat 62, Dordrecht