Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

In gesprek met de fractie: De toekomst van de Dordtse Cultuur

Maandag 4 februari 2019 bij Stichting DOOR

Op maandag 4 februari willen we als fractie graag het gesprek met jullie, leden, aangaan over het cultuurbeleid in Dordrecht! Denk en praat mee bij stichting DOOR!

Hebben we een goed cultureel aanbod in de stad of denk jij dat het beter kan? De gemeente gaat aan de slag met een nieuw cultuurbeleid en onze fractie hoort graag jullie ideeën. Het laatste Dordtse cultuurbeleid dateert inmiddels uit 2010. Sindsdien is er behoorlijk bezuinigd op kleinschalige culturele initiatieven. Tegelijkertijd is er veel geïnvesteerd in de zogenaamde ’hoogcultuur’ en in gebouwen van het Dordts Museum, Kunstmin en in het Energiehuis. Dat laatste pand weet de gemoederen ook bijna 6 jaar na de oplevering nog stevig bezig te houden, vooral financieel gezien.

 

Op maandag 4 februari gaan wij over de toekomst van de Dordtse Cultuur in gesprek bij Stichting DOOR (www.doordordrecht.nl). We beginnen de avond met een rondleiding van ons gewaardeerde lid en voorzitter van stichting DOOR, Kees Dijkman. Daarna gaan we groepsgewijs in gesprek over de stellingen:

  • De afgelopen periode is stevig geïnvesteerd in mooie gebouwen (Energiehuis, Dordrechts Museum, Kunstmin, etc). Zijn we nu klaar of het is tijd voor iets nieuws?
  • Eén van de doelstellingen uit het cultuurbeleid is dat de Dordtse cultuur er is voor alle inwoners. Gelukt? Of is onze cultuur vooral er vooral voor hoogopgeleide ouderen?
  • De waarde van cultuur: Is het een middel om nieuwe inwoners met een dikke portemonnee en toeristen aan te trekken of dient cultuur een hoger doel?

 

Inloop is vanaf 19.30 uur en starten om 20.00 uur. We sluiten de avond om 22.00 uur af met een borrel. Als jij dit niet wil missen, stuur dan je aanmelding naar fractie@d66dordrecht.nl.

 

Tot dan!

4 februari

20:00 uur

Stichting DOOR
Spuiboulevard 220