Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Paul Tiebosch: Terug in de Raad

Tijdens mijn rondreis in de VS kreeg ik het bericht dat de bom in de fractie was gebarsten. Een heftig en triest bericht, met alleen maar verliezers. En veel (persoonlijk) leed.

Vrij snel werd er door bureau Verkiezingen van de gemeente Dordrecht contact met mij gezocht met de vraag ben je beschikbaar om 1 van de 2 vacante raadszetels in te vullen. Ik heb over die vraag met twee direct belanghebbende gesproken en advies gevraagd; mijn partner Jacqueline en mijn leidinggevende bij de gemeente Rotterdam. Van hun heb ik groen licht gekregen met als belangrijkste reden; jij bent met je volle verstand op die lijst gaan staan en dat is niet alleen een plek voor als de zon schijnt én je bent lid van D66; je streeft toch naar een duurzame en harmonieuze samenleving? Dan ga je 2 jaar je best doen en je krijgt onze steun. Met die steun en dat vertrouwen heb ik de raadszetel aanvaard en ben 28 januari geïnstalleerd.

Ik heb de portefeuille van Karin Castelijn overgenomen: Sociale Leefomgeving, commissievoorzitter, Drechtraadslid en lid van de Carrousel Sociaal bij de Drechtsteden. Met Karin heb ik een goed overdrachtsgesprek gevoerd. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop zij voor D66 het raadslidmaatschap heeft ingevuld. Voor mij is een groot deel van de onderwerpen die in de commissie Sociale Leefomgeving worden behandeld nieuw maar er zijn ook onderdelen waar ik al veel kennis van had zoals alles rondom Cultuur en de Sportboulevard.

Met een aantal raadsleden van andere fracties heb ik voor corona gelukkig nog een aantal goede gesprekken kunnen voeren en aangegeven dat verbinding en samenwerking zoeken voor mij topprioriteit is. Ook heb ik met de griffier en met de burgemeester uitvoerig gesproken over de situatie bij D66 Dordrecht. Een stad als Dordrecht heeft het D66-geluid nodig, Diversiteit en Inclusiviteit is zoveel mooier om voor te vechten dan Polarisatie en Populisme. Maar niet gemakkelijk; want het overgrote deel van de Dordtse coalitie is erg rechts en conservatief.

Ik ben nu ruim een half jaar weer als raadslid actief. Corona heeft laten zien hoe kwetsbaar we zijn; onze vrijheid, onze gezondheid, onze welvaart, ons leven! Deze crisis legt ook in Dordrecht een fundamenteel probleem bloot: de groeiende ongelijkheid tussen mensen.

De slogan: D66 laat iedereen vrij maar niemand vallen, ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt en we mensen helpen die het nodig hebben. Dat is de opdracht voor de periode dat ik raadslid ben. Ik hoop dat we ook binnen onze afdeling weer de moed kunnen vinden om te werken aan een duurzame en harmonieuze afdeling. Dordt heeft ons nodig!

Hartelijke groet,
Paul Tiebosch

Gepubliceerd op 07-09-2020 - Laatst gewijzigd op 07-09-2020